There was an error in this gadget

KAKI BLOG TERHEBAT




Jaminan 200% Blog Yang Boleh Dilayari Semua Lapisan..Amaran!!!Setiap Yang Terkandung Disini Tiada Niat Untuk Menyinggung Sesiapa.... Kalo Suka Mari La Kita Berfolow-Molow..ekekekke


Thursday, April 7, 2011

CARA MEMBUAT LINK "ANDA MUNGKIN MEMINATI" @ "LINKWITHIN"





Assalamualaikum...
arini cekgu ayu..hahah.sekali cekgu ayu la plak..adeh baget cam lagu kumpulan  khalifah la konon2nya kan




teringat masa dulu, 
ada seorang cekgu..sungguh ayu..
dia bertudung litup, senyum menawan kalbu...
memang ayu..


hakakak..apa aku mengarut ni..persetankan sume itu

ok sekarang cekgu nak sambung...ecececece..cecite. ok serius balik  =.="
aku tau mungkin ada yang dah tahu cara-cara nak masukkan LINKWITHIN..tapi aku juga tau ada yang x tau iaitu adik aku..hahah..dia mesti pulon nak tau..so aku berkeputusan untuk buat entri ni khas untuk beliau jadi dia x perlu lah tanya aku banyak2 kali..

tapi sebelum itu dia perlu tau apa itu LINKWITHIN iaitu 


INILAH LINKWITHIN TU

Ok sudah tahu apa itu linkwithin?? langkah yang perlu dibuat adalah
  1. pergi ke link LINKWITHIN mengkliknya
  2. selepas klik link di atas akan kuar paparan macam ni

ISI SEMUA TAU
  • EMAIL= email anda
  • BLOG LINK= alamat blog anda
  • PLATFORM = bapa kotak cita ampa nak paparkan

      3.  selepas abis isi sume tu jangan lupa tekan GET WIDGET
      4. pas tekan GET WIDGET tu akan kuar paparan 

KLIK KAT INSTALL WIDGET TAU
     5. dah klik kat INSTALL WIDGET tu akan kuar pic macam dalam pic kat atas no 2 tu..
     6. so ampa tekan plak ADD WIDGET
     7. dah dapat kodnya nanti dia akan masuk sendiri dalam blog hampa..
     8. jangan lupa save ^_^

sekarang?? sudah siap la...SELAMAT MENCUBA

kredit untuk hat ni dan hat ni jugak sebab membantu cik ayu membuatnya..sebab terhasilnya blog cik ayu ni pon tanpa tunjuk ajar cekgu..hanya mensearch melalui pak cik google..jadi melalui blog2 yang cik ayu jumpa la maka jadi jugak blog yang x seberapa ni..di sini juga cik ayu ingin merakamkan jutaan terima kasih yang x terhingga kepada semua pihak yang membantu secara langsung dan secara tidak langsung..(ceewah tiba-tiba aku menjadi bersemangat) dalam menjayakan blog cik ayu..

sekian terima kasih(poyo)

k bye




3 comments:

Mijie said...

Bagus2..dah buat tutorial yer..emm thanks yer bg backlink kt mijie..;)

CIK AYU ARIFFIN said...

thz untuk mijie gak sbb mmg ayu crai lama dah

Hajjar Hassan said...

Cik Ayu, mekasih ye. Lama dah dok cari tutoria nih.Hihihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...