There was an error in this gadget

KAKI BLOG TERHEBAT




Jaminan 200% Blog Yang Boleh Dilayari Semua Lapisan..Amaran!!!Setiap Yang Terkandung Disini Tiada Niat Untuk Menyinggung Sesiapa.... Kalo Suka Mari La Kita Berfolow-Molow..ekekekke


Saturday, June 25, 2011

KENANGAN WAKTU MUDA-MUDA DULU~3 SECOND

Assalamualaikum...

Tiba-tiba malam ini teringat kenangan aku waktu study kat POLITEKNIK PERLIS  yang mana sekarang ini dah ditukarkan kepada POLITEKNIK TUNKU SYED SIRAJJUDIN. Pada yang batch Julai 2004-julai 2006 mesti ingat kan.. kita perintis masa tu..kehkehkehkeh

Masa tu lepak kat bawah sampai tengah-tengah malam tak ada masalah pon sebab kita ja yang ada. Warden pon x kacau.. pendek kata tak ada masalah la... masing-masing pandai jaga diri kan.

ok berbalik pada tajuk entry aku ni.aku hanya nak skopkan kepada satu tajuk ja..tak mau merapu ke mana hala.. sapakah seangkatan seusia aku yang tahu tentnag CALL  3 SECOND??? Budak-budak sekarang mesti tak tahu kan.. apa itu CALL 3 SECOND.

CALL 3 SECOND itu adalah kita menelefon orang lain tanpa melebihi 3 saaat..dan letak..sebab masa tu kredit tak akan dipotong lagi jika tidak melebihi 3 saat. sempoikan??? (muka riak)

contoh perbualan budak-budak masa tu

orang 1 : hai wat pa
orang 2 : ngah makan nasi
orang 1 : ganggu ka
orang 2 : x la..
orang 1 : rindu la
orang 2 : rindu awak juga

macam tu la perbualan yang berlangsung.. takkan aku nak tulis sampai semua kot kan..amatlah disensetkan..hak peribadi masing2.. terpulang kepada pertanyaan yang nak di ajukan.. pendek kata pada masa tu memang kredit jimat sangat2.. ya la ampa pon.time tuu kredit mada ada cam la ni rm3..rm5..masa tu yang paling murah pon rm30..ngt aku kaya nak topup selalu..kredit pon family taja tau

aku ingat lagi time tu  aku mula berjinak-jinak menjadi gatai..kehkehkeh dengan sorang mamat yang direkemen oleh member aku..punya syok main 3 second sampai masuk dalam locker x mau di ganggu. tapi sampai ke hari ini aku tak pernah jumpa ngan mamat tu..malu la..aku tak segak..tembun dan montel pula..segan aih  =_="

memang menjadi-jadi kat hostel dulu..yang student popuan men 3 second ngan student laki. kira bercinta time tu memang jimat sangat-sangat.. jangan pelik..men 3 second tu kadang-kadang berlarutan sampai kul 3 pagi tau. ya la..sepatah-sepatah.. bila nak habis..hahahahahahahah

k la aku malas nak mengenang kisah-kisah lama..nanti aku rindu zaman aku study dulu.. dan untuk pengetahuan hampa ramai kawan-kawan aku dah kawen..aku gak tak laku-laku lagi..hahahah..

masa ni dalam lab kelas keusahawanan.. yang mana satu aku??
mesti la yang skema itu kan


lupa nak bagitau..esok pagi aku kena jadi pengacara majlis..takot la wei..tapi jangan risau baju baru dan shawl baru telah siap di iron. kehkehkeh ( cis itu yang dipentingkan ye ayu..ish3)..

k bye

p/s: aku rindu la kat hampa semua..bila kita nak berjumpa lagi..tapi nak jumpa tunggu aku kuruih sikit naa..hahahaha

Wednesday, June 22, 2011

WORDLESS WEDNESDAY PERTAMA KALI

Assalamualaikum

On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.




k bye

p/s: pic x leh upload kat text, nak upload kena p kat edit html..aku sowg ja ka punya prob ni??? grrr

Tuesday, June 21, 2011

BULAN JUN BULAN KELUARKAN DUET BANYAK2 BESERTA WAT KERJA BANYAK2 UNTUK KUMPUL DUET KEMBALI..

Assalamualaikum..

Bulan Jun..bulan yang amat padat beserta bulan  yang mana aku terpaksa mengeluarkan duet yang amat2 banyak.

dugaan bermula bila aku membayar saman sebanyak rm100 (sebab memandu sambil menggunakan telefon bimbit dengan  tangan kanan. Kalau tangan kiri maybe tak kena kot..time ni best polis yang kejar aku..kehkehkeh..aku tak pasan kata dia follow..nyaris aku nak langgar dia sebab memotong aku disebelah kanan)

yang kedua aku telah mengalami kemalangan jalan raya diman kereta aku melanggar waja dihadapan dan myvi pulak menghentam sihitam ku dari belakang..cin si hitam...kemik..tapi myvi tu lagi terok..tak leh start langsung kena towing. tapi sihitam aku rilex ja leh ke balai polis.. tapi di balai polis aku telah membenarkan cina tu towing sihitam ke bengkel dan bengkel tak dapat nak buat sebab bukan panel dan akibatnya duet towing buta2 ja aku terpaksa kuarkan sebanyak RM340. cis mentang2 lah aku tak pernah alami kemalangan hampa pedajei aku no.. dan nak masuk 3 minggu aku pergi kerja dengan menumpang kawan2 yang baik hati dan apabila siap nanti aku kena bayar rm400 pulak sebab aku masih dalam P.

yang ketiga. bulan Jun insurans sihitam dan roadtaxnya tamat dan aku dah renew dengan bayaran RM1090..yeah..duet aku sudah banyak abis.. sebelum itu bulan lepas aku tukar tayar sebab tayar aku kembong rm150.

disebabkan kekeluaran duet aku yang amat banyak dan ketara beserta aku suda pokai.maka bulan Jun ini aku melipat gandakan usaha aku dalam mencari nafkah.

11hb Jun 2011 bersamaan hari sabtu aku memenuhi jemputan dari pihak MKK Pulai untuk mengadakan pameran sempena perlawanan bola sepak 8 sebelah.. kami dapat makan pisang ooo...dan pameran itu berdekatan dengan hutan.. erkkk..ada kena mengena ka?? =_="


cecece :)


18hb Jun 2011, Sabtu juga aku menjadi urusetia untuk Program Bengkel 12 Langkah kejasama diantara AADK Daerah Baling dan Yayasan Salam. 

nampak x saya sedang bekerja

dan pada 25hb Jun 2011 lagi sekali hari sabtu aku akan menjadi urusetia untuk Program agronomi di Keda Keledang manaka pada 29hb Jun 2011 hari cuti umum aku akan menjadi pengacara majlis untuk majlis Mawaddah. Insyallah...semoga apa yang di rancang akan berjalan dengan lancar.. Amin ^__________^

p/s: aku ketaq aih nak jadi  M.C ini...

k bye

Monday, June 20, 2011

TAHNIAH SEPAH, JOZAN,NABIL DAN JAMBU.. SEBAB HAMPA LAYAK P FINAL MAHARAJALAWAK

Assalamualaikum..entri tahniah yang lambat diwishkan oleh aku..

sapa kat sini yang x tengok MAHARAJALAWAK?? ada aku kisah?? hahah..aku just nak tau sapa yang tengok ja dan aku nakkan pandangan ampa dari minggu2 yang dah lepas setiap mereka minggu apakah yang membuat ampa x kering gusi dan menjadi pilihan ampa?? ok kat sini aku nak tunjukkan sketsa depa yang menarik perhatian aku.

Bermula dengan SEPAH


JOZAN



NABIL




DAN JAMBU


ok ini adalah koleksi2 yang aku rasa amat lawak  untuk aku...untuk SEPAH, JOZAN, NABIL dan JAMBU.. wat yang terbaik  untuk final ni..sapa pon menang aku tak kisah...kehkehkeh


k bye

Sunday, June 19, 2011

JANGAN LIKE AKU KALO KAMOO X IKHLAS

Assalamualaikum..

maaf kalo entri kali ini terlalu emosi..mybe faktor horman aku agak terganggu kebelakangan ini.. inginkan belaian jiwa.muhahahah..x la.tipu ja..kehkehkeh.. tapi serius mood aku ngah bengang ngn sowang minah ni..

LIKE TAPI TAK IKHLAS!!!!!

aku dah sentap ngan komen pertama dia
p/s:sume terpaksa dikaburkan..nanti aku kena saman.dah la makin pokai

selalunya kalo kita join something contest ini ayat yang selalu kita dengar "DAH LIKE, LIKE ME BACK", 'VOTE ME TO" dan adalah macam2 lagi cara untuk meraih undian..yang tu aku x kisah

ayat yang agak kurang ajar bagi aku.
NAMPAK X AYATNYA??


SUME TU KOMEN KAT 2 PIC WANITA YANG BERBEZA.FUHHH...NASIB BAIK MINAH TU X LIKE AKU AND TINGGALKAN AYAT KURANG AJAR CAMTU..KALO DIA WAT..AKU SURUH DIA DISLIKE BALIK..WAT APA ANG NAK LIKE KALO ANG PAKSA2 ORANG DAN X IKHLAS..SERIUS NAK MENANG SEKALI PON X YAH LA CAKAP CAM X DAK PENDIDIKAN JA..BAGI AKU..MEMANG HAREMMM AIH..

k bye


Friday, June 17, 2011

AKU JOIN " ANDA DAN SHAWL CONTEST 2."-RAUDHAH SHAWL STORE

Assalamualaikum...

tadi kan aku like page RAUDHAH SHAWL STORE dan aku terlihat depa ngah anjurkan 1 contest. iaitu  ANDA DAN SHAWL CONTEST 2. so aku yang x dak kerja apa ni teruslah menjoinkan diri..maklumla x balik kampung bosan kot dok kat rumah ja... aku x dak pic yang menarik sebab niat aku saja2 ja..jadi aku upload ja pic profile fb aku ni dalam page tu




nampak sopan kan..hahahahah...ok kalo ampa nak undi aku..

1) like page ini dulu dengan klik link ini RAUDHAH SHAWL STORE
2) like pic aku kat link ini AYU ARIFFIN

owh terlupa plak hadiah-hadiahnya

sempoikan 

apa tunggu lagi..jom kita join ramai2..tadi masa chek aku dah dpt 14 like dari orang yang aku x kenai..alhamdullilah..aku x paksa ampa2 untuk vote aku...TERIMA KASIH YA

k bye



Thursday, June 16, 2011

JANGAN KUTOK BONTOT.. DIA JUGA ADA PERASAAN

Assalamualaikum..

PERHATIAN!! ENTRI INI BUKAN BERTUJUAN UNTUK LUCAH OR MENGATA KEPADA SESIAPA..AMARAN AWAL


pukul 3.00 pagi.. SUDIN ( bukan nama sebenar) bersiap sedia untuk tido

ZzzzZzzz....

OTAK: YES TUAN DAH TIDO..

TELINGA : KENAPA KAU BISING2.. TIDO LA..ESOK NAK P KEJA

MATA:THAH..AKU NI PALING PENTING TAU..KALO AKU X PEJAM MACAM MANA TUAN NAK TDO NGN LENA

OTAK:UIH TOLONG SIKIT..AKU PALING PENTING..SEBAB MELALUI AKU..BARU HAMPA SUME LEH BERGERAK..CONTOHNYA BILA AKU BERFIKIR NAK GERAKKAN TANGAN MAKA KAU KENA GERAK.ADA FAHAM??AKU PENGAWAL SEGALA2NYA

TANGAN: BOLEH BLAH LA..ANDAI KATA AKU LUMPUH WALAUBAGAIMANA ANG PIKIR PON AKU XKN BERFUNGSI JUGA..

MULOT:AKU PALING PENTING.KALO AKU X DAK MACAM MANA AMPA NAK MKN.
.
KAKI:BIAR AKU SAMPUK NAAA..KALO AKU X BERJALAN KETEMPAT KERJA MENCARI REZEKI MACAM MANA APA SUME NAK HIDUP MELAINKAN AKU YANG DOK SARA.

maka riuh rendah la sume organ2 dan panca indera menegakkan kebenaran bahawa mereka adalah paling penting dan hebat..tiba2 terdengar satu suara halus

SAYA PON PENTING JUGA...(cam suara chipmusk yang bukan watak dalam cita ini) 

HIDUNG: LA KAU KE BONTOT...HAHAHAHA..APA LA YANG PENTING SANGAT KAU TU..TUGAS KAU TU UNTUK KENTUT DAN TEMPAT LALUAN TAIK SAHAJA..

maka kesemua mereka(mereka ke untuk kata ganti nama ini) menggelakkan BONTOT sambil guling2.. (ok yang ni aku tipu..mana leh gelak guling2)

BONTOT: SAMPAI ATI AMPA GELAK NO..KECIK ATI AKU...AKU PON PENTING..X PA LA AKU MERAJOK N MOGOK.. (kata bontot yang kesedihan sambil berlalu pergi).

seminggu kemudian

PEROT: ADEH AKU X SELESA WEI...PEROT MEMULAS TAPI X LEH MEMBUANG..ANGIN PENUH DALAM BADAN NI..BONTOT AKU MINTAK MAAF..KAU JUGA PENTING UNTUK TUAN KITA

MULOT: AKU DAH X LEH SUMBAT MAKANAN..KAU KENA BUANG DULU BONTOT OIH...DAH PENUH DAH TU.. (pujuk mulot)

tapi BONTOT tetap ngan agenda dia..MERAJUK

OTAK : AIH...AKU DAH X LEH BERFIKIR DENGAN WARAS DAH NI..SEGALA KERJA X KENA..BONTOT AKU MINTAK MAAF..AKU TERLALU EGO ARITU

dan bila esok.. eh silap dan kesemua organ2 dan panca indera saling memohon kemaafkan dari BONTOT dan berjanji xkan merendahkan maruah BONTOT lagi

dan BONTOT  yang baik ati memaafkan mereka dan tersenyum

dan....


PRUTTTTTTTTT..............

Selepas seminggu sudin pulih dari kentut dan berlari2 ke toilet.. 

HAHAHAHAHAH...


P/S: MORAL OF THE STORY KEPADA ORANG2 ATASAN JANGAN LA MERENDAH2KAN ORANG BAWAHAN KERANA SESUNGGUHNYA KITA IBARAT SATU PASUKAN..BEKERJA LAH BERSAMA-SAMA.. SALAH SATU ENGGAN BERFUNGSI MAKA TERGENDALA LAH SEGALA-GALANYA  perghhhhh... aku rasa cam pakar motivasi plak..

kehkehkeh


sekadar penghias mata :)




bye

Wednesday, June 15, 2011

SUNAH SAKURA AJAK CONTENG UJANG.. APA TUNGGU LAGI

Assalamulaikum

sementara tunggu Nora Elena, aku chek apa2 yang patot pastu aku tengok2 ujang ada publish link ni jom conteng ujang. aku yang heran klik n terlihat upacara menconteng si ujang beramai2..tunggu bapak lagi tak mahu mengejoinkan diri dalam perbuatan terkeji ini..hakhakhak. maka..aku dengan daya usaha terpimpin memasuki belog si SUNAH SAKURA tersebut. tapi kalo ampa nak wat jugak di alu2 kan tau..tapi sebelum kul 9.00 malam ni..9.01 malam x diterima..mai la conteng2 kat header si AYEEM AYAM ni. serius beliau sangat berbakat..tapi kalo header tu ada bom lagi syok..leh aku bomkan UJANG..kehkhekheh..

k la ni hasil aku yang x seberapa

ok tu bulu dada n tahi lalat


tapi plz ujang jgn guna header ini untuk blog ang..nanti peminat2 lu akan lari..better lu gunakan header lu yang ayeem wat ja..sebab nampak atitud(betoi ka ejaan ni) ang...

p/s:1.apa kata tukar kaler pink..bawu syok 
      2. sapa yang nak join p melawat SUNAH  SAKURA K

k bye

Tuesday, June 14, 2011

GREMLINS CERITA SAYA TENGOK WAKTU KECIK2

Assalamualaikum..

sepanjang minggu ni aku bz gila ngn program dan mcm2 kejadian yang berlaku...oh ya...aku dah mula makan ikan keli..sedap juga rupanya kan.. ^____________^

aku nak cita tentang cerita aku suka tgk time aku kecik2..jeng3

comelkan dia ni

sapa ingat tentang cita ni???angkat lutot....aku ngt lagi time tu aku masih kecik tapi aku cam paham ja jalan cita filem ini.padahal aku  ni bengap omputeh..kehkehkeh..aku leh paham.mcm mana badan dia kena air akan kuar ketul2 dan dia beranak melalui ketul2 itu..time dia nyanyi...hahahahah..memang aku suka sangat cita ni...yang part paling aku kecian dia kena ikat ngan makhluk2 yang jahat pastu letak dia atas landasan keta api mainan..dan keta api tu langgar dia..cian sangat2 kena buli..heheheh

pastu mai plak part jahat..cis muka mahluk2 ini sangatlah menakutkan aku..dah la x semat..comey jauh sekali..macam2 huru hara yang depa wat...

baget cam propeser la tu

ni plak sedutan kekecohan yang depa wat dalam makmal






part paling syok watak si BETINA ni..




tgk mulot dia..kahkahkah..

k bye...
p/s:ada sapa tau kat mana aku leh cari cita ni x??

Sunday, June 12, 2011

SAPA ORANG UTARA MAI DENGAQ MAI

Assalamualaikum


tadi ENCIK GUMUK dok share link ni kat wall dia..aku terkejot gak masa bila beliau sukakan belog..
rupanya2 ada 1 video yang agak sempoi..
sapa rasa dia orang utagha mai dengaq mai...hat x utagha pon leh dengaq gak





sempoi kan..
k bye
kredit untuk BLOGGER CREW sbb aku ambik dari hampa

Saturday, June 11, 2011

TERIMA KASIH SEBAB MASUKKAN BELOG SAYA ENCIK UJANG OWNER ENTRI KEHIDUPAN

Assalamulaikum
entri dituju khas untuk seorang belia ni...erkk?? belia ka

beliau yang aku masukkan eh silap i mean maksudkan adalah UJANG.
sekali lagi belog aku dipaparkan dalam belog beliau..2 kali beb...x cya?? ok aku tunjukkan entri sebelum ini.
klik sini bukan sini tau. kan dah ada..dan yang terbaru adalah DISINI. Dah caya kan..dah caya kan... serius aku memang terharu dengan beliau ini... sumenya bermula time dia share new entri dia kat fb..aku saja2 ja komen napa belog aku x dak..tengok2 dia bagitau dia edit semula..dan masukkan nama belog aku kat citu dan hasilnya...aku mendapat

26 orang view tu..serius aku teruja..

selalunya belog aku ni memang x ramai yang view pon..so bila mencecah angka 26 memang aku sangat2 sesited la...ish2..hampir2 menitiskan air mata ni..cool ayu cool..nanti x kacak la..

untuk ujang..thz sebab ang memang best la...aku mula2nya lawak2 ja...tengok2 ekau sanggup buat camtu kat eden (tibo2 ckap nogori).. tidak dapat di nafikan bahawa encik ujang adalah seorang friendly user (uik ada kaitan ka)

lagi satu aku nak bagitau..jam n kalender serta contes yang tu aku dah sisihkan ketepi...pesanan blogger tegar mestilah diikuti...(KAU KAN SIFU) tapi template yang ang cakap tu aku nak mintak tolong sapa???huhuhu...

k la bye..
thz again

P/S: UIK BARU AKU SEDAR AKU P MASUKKAN LIST BELOG ANG DALAM WANITA LA PLAK..KEHKEHKEH..SOWIE TAPI AKU DAH TUKAR

Friday, June 10, 2011

NORA ELENA DAN TANDA SALIB??????

Assalamualaikum

tajuk entri yang agak kontroversi...
aku sebelum ni memang x follow lansung cita NORA ELENA walaupun ENCIK GUMUK aku selalu dok promosi..macam la dia yang berlakon..tapi disebabkan petang tadi aku baca blog UJANG pasai dia touching lebih dengan menitiskan air mata jantannya di entri ini maka aku try la nak follow tengok..

so far baru nak masuk episod ke 4...mood mengikuti agak memberangangkan tapi tiba-tiba dalam episod ke 3 time adila ngah bergayut dengan amir..aku terpandang sesuatu dalam cermin



erk??? cam tanda salib kan..maybe kebetulan saja almari mengadap cermin tu...
k la bye..
nak sambung cita balik ni



Tuesday, June 7, 2011

SAYA MENANGIS BILA TENGOK VIDEO INI...BETOI..CERITA BENAR [Korea's Got Talent] tvN 코리아 갓 탤런트 Ep.1 Sung-bong Choi!!!

Assalamualaikum..
tadi terjumpa satu video ini....cerita yang menyayat hati..dan aku menangis..huhuhuhu....


Korea's Got Talent- Sung Bong Choi




seorang anak kecil yang tinggal di rumah anak yatim semasa berumur 3 tahun..kemudian lari dari rumah tersebut akibat tidak tahan kena dera.. mencari rezeki dengan menjual gula-gula getah dan minuman.. terpaksa merempat dengan tido di tandas awam serta tepi jalan selama 10 tahun...tetapi tetap bersekolah dan berjaya menamatkan pengajian tinggi...menyertai KOREA'S GOT TALENT...MEMPERSEMBAHKAN SUNG BONG CHOI






K BYE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...