There was an error in this gadget

KAKI BLOG TERHEBAT




Jaminan 200% Blog Yang Boleh Dilayari Semua Lapisan..Amaran!!!Setiap Yang Terkandung Disini Tiada Niat Untuk Menyinggung Sesiapa.... Kalo Suka Mari La Kita Berfolow-Molow..ekekekke


Thursday, April 14, 2011

TERIMA KASIH SEBAB MENJADI ABG SAYA

Assalamualaikum

tanggal 7.2.2010 ku mula kenali beliau. time tu aku sebagai cik press atuq program untuk main bowling kat pacifiq..masa tu juga aku mula2 jumpa kak mala(dulu kat sekolah bukan sembang pon) dan abg aziz..(thz sbb selalu support event yang kami wat ngn menjoinkan diri abg ajis naaa).. 

dan disebabkan abg ajis berkawan dengan beliau..maka dengan menggunakan kekuatan yang ada..abg ajis dapat menarik perhatian beliau untuk menghadirkan diri juga.. masa beliau sampai, beliau tak mau nak join dengan alasan nak support adik2 dan untuk mngenali antara satu sama lain..tapi selepas di pujok2 dia pon setuju nak main jugak.. maka bermula lah adegan perkenalan antara beliau dan adik2 junior selain acara meretakkan lantai bowling tersebut

nampak x planing jahat mereka berdua

pas abis game tu kami p minum2. masa dok minum2 kami semua dah berbincang yang perhubungan persahabatan kami semua akan berlanjutan bukan berhenti setakat ini sahaja.. maka macam2 la acara yang kami aturkan selepas itu. karaoke la, p bergedik di kuala kedah la, p tanjung dawai la (masa ni bawu depa tau aku kapel ngn ENCIK GUMUK), dan sebagainya..tapi yang paling kerap adalah acara LEPAKING. nampak x aku caplockkan acara tersebut?? ini adalah aku paling suka part makan2..hahahahah

HAI BESDAY BOY

Happy besdy to u..happy besday to u..happy besday to abg..happy besday to u...

hahahah...entri khas ini dibuat untuk abg senior aku iaitu ishak hasbillah.sebab tanggal 14.4.1981 beliau dilahirkan..dan hari ni adalah 14.4.2011..wah..besday abang ye arini..baru 19 kan?????sapakah beliau dari kaca mata aku???kaca mata???yes..sebab dia pakai spek jadi aku kena wat ayat skema la.. inilah orang tua itu

<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>




taraaaaa


beliau merupakan insan yang skema(ehem2 skema ka), rajin (bodek la ni), pandai masak (acara bbq)..
ok sudah...main2 ja tau ye hang ni ayu.. =.="
kembali serius..

walaupun ayu x pernah berkesempatan untuk bersekolah sekali dengan abang..tapi ayu gembira sebab dapat mengenali sapa diri abang..abg seorang yang baik sangat2, sporting, ramah, riuh rendah dan masuk kepala. dan melalui abang juga ayu dapat kenal ENCIK GUMUK(ok ni cita lain jangan masuk campur)

untuk ulang tahun abang yang ke-30 ni ayu berdoa semoga abang panjang umur, sentiasa ceria..bahagia selalu, murah rezeki (dapat belanja ayu selalu)huahuahuahua...kahwin la cepat-cepat duet banyak2 simpan wat apa. dan ayu berharap persaudaraan kita semua akan berkekalan hingga selama-lamanya..

to abg...HAPPY BESDAY DAN TERIMA KASIH SEBAB MENJADI ABANG AYU




Glitterfy.com - Happy Birthday Glitter Graphics


k bye

Monday, April 11, 2011

MARI CARI DUET DENGAN BERONLINE DENGAN SAY.MY

Assalamualaikum sume..
pnah dengar NUFFNANG bayar duet untuk blogger???
aku pon pnah dengar..tp sampai sekarang aku x dapat lagi sebab aku x laris..hehehehhe
tp kalo untuk peminat fb?twitter? camna plak??

ok meh aku nak cita pasai 1 web ni iaitu says.my
apa fungsinya??untuk yang gatai nak kawen cam aku ni..mungkin dapat menolong menambahkan duet (jimat sikit) setiap owg klik ampa akan dapat RM1. yap RM1..sapa nak bagi saja2 zaman la ni..masuk toilet pon kena bayaq dua kupang tau.. apa yang perlu ampa wat..mula-mula


  1. klik says.my ni
  2. ampa klik kat  yg aku tanda wana pink tu kan..ala yg kena sign up tu macam dalam pic ni

klik kat gambaq ni pon boleh




    3. pastu isi la apa yang dia nak..senang ja..


   pastu share la plak benda yang untung ni untuk sume.. x mau duet jugak??? ish3 x tau la aku nak kata apa

    k..bye

Saturday, April 9, 2011

CONTEST NATURAL BEAUTY-ABANG STALKER



Assalamualaikum..
ya sila lah percaya cik ayu join contest natural beauty ni..ok3..x yah susah2 habaq...aku tau aku x beauty kan..huhuhuhu..tp...ada aku kisah???? kahkahkah(gelak jahat) aku nak masuk jugak sebab abg stalker kata dapat hadiah berus gigi..kehkehkeh..x dak la..dia x sekejam itu..aku join contest ni sebab aku x penah join lagi apa2 contest yang mempertaruhkan muka dan hidong ku..sebab yang lain aku rasa tak berapa nak layak..yang ni plak sebab abg stalker kata 

"(attention: tujuan contest ni bkn tuk cri spe yg plg cantik.tp tuk memuji keindahan ciptaanNya.Supaya kita x rs malu dgn kecantikan semulajadi yg telah dikurniakn.So jgn la pk "aku x cun/kacak aku x bole masuk".Salah ye adik2 abg..belajar utk menghargai dri sdri.)"

-kata2 yang dipinjam oleh abg stalker..maka disebabkan aku menghargai diri sendiri aku nak join la. nah...aku buh gambaq ni naaaaa

cik ayu yang gumuk
ok3..aku tau nak kutok la tu kan...hat ni ja yang ada sebab dia nak gambaq hat neutral..eh silap natural dan tanpa makeup...muahahahahha
baik aku tag

uiks..terlebih suda.. maklumat lanjut klik sini tau
k bye

PENCALONAN HEADER BLOG LELAKI/WANITA PILIHAN

Assalamualaikum semua...

first time ni aku nak join yang memerlukan aku membuat entri..nebes aih..(manjang ang nebes)
ok time aku tengok belog si budak ujang ni..dia ada join 1 segmen anjuran khas BPM (BLOG PILIHAN MALAYSIA) tentang pencarian header blog lelaki dan wanita pilihan.. header blog k..bukan calon suami or isteri pilihan plak...

ok aku mengambil keputusan untuk mencalonkan jugak(sebagai warga negara malaysia kita mempunyai peluang kan)

1. untuk Header Blog Lelaki Pilihan

-ujang-

sebab apa aku pilih dia..sebab melalui dia la aku tau ada BPM NI(maklum la aku ni kan budak baru mana tau sangat dunia belog2 ni) pastu dengan ayat-ayat kat header dia yang menyalahkan cik yana sebab dia terjebak dunia belog memang x leh belah..(padahal dia yang syok menaip) pastu dok suwuh orang panggil dia ujang plak..adeh...yang pasti "tagline aku blogger boy" memang kena dengan muka dia dalam header(muka innosent) kahkahkah...

2. untuk Header Blog Wanita Pilihan

-taukeh jelly bean aka maria-
sebab apa aku pilih dia..sebabnya...si budak maria ni berani bermain dengan warna warni..kalo tidak percaya ampa semua leh melawat belog dia k...memang meriah sangat-sangat..heheheh..lepas itu dia suka sungguh dengan jellybean sampai benda-benda dalam belog dia buh icon jellybean tu..dan dia comey jugak


ok la setakat tu ja aku nak tulis..kalo ampa sume nak join gak mai tengok kat sini k..KLIK

k la bye

p/s: maaf aku x tau cara nak cut header dengan cara yang betul..harap pencalonan aku tidak tolak la..heheheh


Friday, April 8, 2011

MEE SANGGUL CINTAN ALA CIK AYU

ASSALAMUALAIKUM....

Hari ini chef ayu(naik pangkat menjadi cheff dah la ni) nak bgtau cara-cara mengoreng mee sanggul cintan(khas untuk orang2 bujang saja) kalo yang dah kawen pon boleh..

sebab apa khas untuk orang bujang...teng3...
murah rm2.90 ja..

sebab pertama murah..pastu tahan lama..sebab aku tau..budak2 bujang ni malas masak..kalo beli mee kuning silap-silap berkulat...mee sanggul cintan ni ampa leh simpan pas ambik sekeping..seriusly(betoi dak ejaan ni) aku goreng pon x ambik sekeping..sebab banyak sangat..ambik separuh dari sekeping tu pon dah cukup sebab aku sorang ja makan..apa yang perlu ampa buat...rendamkan mee tadi dengan air panas (macam wat megi gak) pastu bila dah kembang..toskan

kemudian, panaskan minyak..tumis bawang..masukkan sos tiram+kicap+dan sos..pastu campakkan mee kita tadi (ala macam ampa masak mee goreng+koteow goreng serta bihun goreng gak la). kalau ampa nak buh ayam ka uadang ka..buh la dulu sebelum mee tadi..aku sebab umah bujang benda-benda tu x dak la..

seterusnya masukkan sayur dan jugak taugeh..kacau sesuka hati kemudian pecahkan telur...ratakan hingga sebati...kemudian tutup api..maka...

sekali dalam belanga lagi la
aku  tak tau la ampa pecaya ka tak..tapi aku rasa macam mee goreng mamak ja rasanya..hahaha.SILA PENGSAN..hehehhe

motif utama yang aku nak sarankan adalah setiap umah mesti ada MEE SANGGUL CINTAN spare agar tidak kalut kalau orang mai tengah-tengah malam x dak benda nak jamu..kedua mee ni murah...jimat duet untuk warga bujang..ketiga..hahahah aku nak tawen so kena rajin2 la..malu3

k bye ^_______^

p/s:CINTAN X MAU AMBIK AKU JADI DUTA KA


KOMEN CIK AYU DIPAPARKAN DI BELOG ENCIK UJANG- MENJAWAB TENTANG BENCIKAN RAJA BUAH

Wah...betul ka komen cik ayu telah dipublishkan? di belog owg lain?? cam x caya ja..teruja nya...terharu ni..(ok ayu sudah2 belakon..mamat kalid x ambik ang belakon dengan dia aih) 
ok sowie =.=" terover suda sampai terlupa bagi salam

uhuk3..assalamualaikum...

kejadian aku menjadi oberxcited disebabkan bila aku view komen aku..tengok2 encik ujang telah mementionkan bahawa dia telah meminjam nama aku untuk entrinya di entri aku ini..mau x teruja first time kot ada bloger lain menyebutkan nama aku (selain adik aku sebab aku ni idola dia)..

nampak x?nampak x?


hahahah terujanya aku...sebab bagi beloger(betui ka ejaan aku ni) baru cam aku ni..mana ada orang nak pandang...x caya dengan pic tu?? nah aku tempek link entri dia kat cni tau..hahahah cya x?cya x? ok aku tau ampa x caya gak...

komen ini disebabkan time aku jalan2 kat belog2 orang (aku culas time keja la tu) aku terjumpa entri cik ujang yang tanyakan pasai durian..dia tanya sapa yang suka dan sapa yang x suka..dan aku??? ya cik ayu ingin menegaskan sekali lagi bahawasanya CIK AYU X SUKA  DURIAN!!!  tegas x..tegas x..

hahahah aku pon x tau sebab apa aku x suka durian ni..sedangkan dalam family aku sumanya kaki durian...tp nak buat macam mana kan..soal hati dan perasaan ni mana leh di paksa2 hakhakhak...cam bercinta la plak..adakah disebabkan durian berduri?lembik?busuk?hahahah..tolong jawab sat bagi pihak aku

Aku paling bengang bila family aku makan durian(dah la dalam rumah) pastu dok mai kaco aku..dok sua kat aku..yarkkk..(gediknya)  jadi apabila aku mendapat seorang adik(aku beza 7 tahun ngn beliau) maka aku memulakan agenda menghasutnya supaya membenci durian jugak..hahahahahah..tengok watak antagonis aku..kecik2 dah jadi jahat..

maka aku berhasil mendapat seorang lagi pengikut supaya membenci durian(sebab tu kot adik aku jadikan aku idola..agaknya la).. part paling tak best bila anak2 menakan aku sume hantu durian jugak..pas makan dok mai sentuh2 aku..dah la tangan tu busuk..lagi mau mai cium2 aku ye..cis

mama aku pon satu..dah x abis makan durian tu..buang la..yang p simpan dalam peti ais tu wat apa..abis air berbau..tapi mana leh boikot mama..nanti jadi anak derhaka (insaf terus )  =_="

to my encik gumuk...nanti bila kita kawen KALAU awak nak makan durian..boleh..balik umah mama saya atau balik umah family awak k..umah kita??? KATAKAN TIDAK..kalo x..nanti saya boikot awak..hahahahhah (kan besh kalo awak x makan durian jugak.napa xbf aku sebelum2 ni sume kaki durian ha???)

to ENCIK UJANG thz sebab memasukkan nama cik ayu dalam belog anda,,serius bai..gua terharu.. 64 komen..komen gua gak lu ambik..gua nak bagi hadiah apa kat lu bai..gua bertekad nak bagi gak ni..hem... borang keahlian MU leh x?? hakhakhakhak GLORY3

k bye

ENTRI KHAS BUAT ABG CIPON


besday boy


assalamualaikum..

wah x sangka peminat arsegal dah ckup umor la..(tua)...hahah....saja ja ayu wat entri ni..sebagai hadiah..kan MU menang semalam..kira bonus la kan..kita kena la bersedekah sikit..hehehehe..

ok sempena ulang tahun yang ke 30 ayu n komie ucapkan semoga panjang umur dah murah rezeki...x yah la dok setia ngan arsenal tu sangat,,,masih ada peluang untuk berubah..

meriam dah buruk,,simpan wat apa lagi....mai pindah team setan mai..hahaha...nak borang leh bagi...



hadiah ni kirim kat ikrami..nanti ambik kat dia


Glitterfy.com - Happy Birthday Glitter Graphics





untuk yang lain insyallah cik ayu akan cuba wat entri untuk wish besday k....

k la bye

Thursday, April 7, 2011

CARA MEMBUAT LINK "ANDA MUNGKIN MEMINATI" @ "LINKWITHIN"





Assalamualaikum...
arini cekgu ayu..hahah.sekali cekgu ayu la plak..adeh baget cam lagu kumpulan  khalifah la konon2nya kan




teringat masa dulu, 
ada seorang cekgu..sungguh ayu..
dia bertudung litup, senyum menawan kalbu...
memang ayu..


hakakak..apa aku mengarut ni..persetankan sume itu

ok sekarang cekgu nak sambung...ecececece..cecite. ok serius balik  =.="
aku tau mungkin ada yang dah tahu cara-cara nak masukkan LINKWITHIN..tapi aku juga tau ada yang x tau iaitu adik aku..hahah..dia mesti pulon nak tau..so aku berkeputusan untuk buat entri ni khas untuk beliau jadi dia x perlu lah tanya aku banyak2 kali..

tapi sebelum itu dia perlu tau apa itu LINKWITHIN iaitu 


INILAH LINKWITHIN TU

Ok sudah tahu apa itu linkwithin?? langkah yang perlu dibuat adalah
  1. pergi ke link LINKWITHIN mengkliknya
  2. selepas klik link di atas akan kuar paparan macam ni

ISI SEMUA TAU
  • EMAIL= email anda
  • BLOG LINK= alamat blog anda
  • PLATFORM = bapa kotak cita ampa nak paparkan

      3.  selepas abis isi sume tu jangan lupa tekan GET WIDGET
      4. pas tekan GET WIDGET tu akan kuar paparan 

KLIK KAT INSTALL WIDGET TAU
     5. dah klik kat INSTALL WIDGET tu akan kuar pic macam dalam pic kat atas no 2 tu..
     6. so ampa tekan plak ADD WIDGET
     7. dah dapat kodnya nanti dia akan masuk sendiri dalam blog hampa..
     8. jangan lupa save ^_^

sekarang?? sudah siap la...SELAMAT MENCUBA

kredit untuk hat ni dan hat ni jugak sebab membantu cik ayu membuatnya..sebab terhasilnya blog cik ayu ni pon tanpa tunjuk ajar cekgu..hanya mensearch melalui pak cik google..jadi melalui blog2 yang cik ayu jumpa la maka jadi jugak blog yang x seberapa ni..di sini juga cik ayu ingin merakamkan jutaan terima kasih yang x terhingga kepada semua pihak yang membantu secara langsung dan secara tidak langsung..(ceewah tiba-tiba aku menjadi bersemangat) dalam menjayakan blog cik ayu..

sekian terima kasih(poyo)

k bye




Tuesday, April 5, 2011

BENCI ENCIK GUMUK ?????? YES!! AKU SERIUS


Assalamualaikum...
yap aku tegas..kali ini aku mmg bengang...aku marah dan sangat2 marah
ya AKU BENCI ENCIK GUMUK.
nak tau x sebab apa????
sebabnya...



^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^



sebab dia dah curik hati aku pastu x reti nak bagi balik..jahatkan dia..huhuhuhu sedih

to MOHAMMAD IKRAMI B ABDUL RAHMAN thz sebab sudi layan perangai saya yang gila2 ni..walaupon saya x cntik..x lawa..x lembot..x sopan..awk nak jugak kat cik ayu ni..thz sayang...saya x tau sejak bila saya jatuh hati kat awk..saya tak tahu sejak bila saya suka awk..tapi yang pastinya yang saya tahu..sekarang dan insyallah masa akan datang saya tetap sayangkan awak dan cintakan awk...haahaha..malunya saya...


saya love awak banyak2 la ^_^

cis..baget aaron..tp sy tetap suka awk ^_^




k bye

Friday, April 1, 2011

SAYA SUDAH ADA TANDATANGAN LA....



jeng3...uik assalamualaikum...terlupa bagi salam sebab seronok dah ada tanda tangan sendiri..lupa daratan betoi la hang ni ayu...

kehkehkeh..entri ini dibuat khas sempena aku dah berjaya membuat tandatangan sendiri..mula2 aku buat n heran pasai pa x naik..pastu bawu pasan kat bawah tu..dia kata apa2 yang aku tempek kat situ akan naik apabila aku wat entri baru..see..nampak x aku bertapa xcited n gelojohnya. baru aku tau pasaipa x jadi..rupanya kesilapan yang sedikit sahaja..

KELAM KABOOOTTT...
ya itu lah aku..dan aku mengakuinya =.=" ceritanya sama cam aku wat header dulu..aku heran pasai pa x leh upload..dan perkara yang sama juga..aku silap copy..kehkehkehkeh..

k la..tu ja aku nak bagitau..n dipersembahkan tandatangan aku wat kali pertama pada 1hb APRIL 2011..(bkn april fool k..aku x sokong perkara bodo tu..ampa leh tengok kat entri aku yang lepas) klik sini..

k lah
5

4

3

2

1

taraaaaa



ok2 aku tau x elok mana..
k bye
p/s:kredit untuk dia dan dia yang aku belajaq wat ni
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...