There was an error in this gadget

KAKI BLOG TERHEBAT




Jaminan 200% Blog Yang Boleh Dilayari Semua Lapisan..Amaran!!!Setiap Yang Terkandung Disini Tiada Niat Untuk Menyinggung Sesiapa.... Kalo Suka Mari La Kita Berfolow-Molow..ekekekke


Tuesday, December 13, 2011

MASIH ADA YANG BAIK HATI DI DUNIA INI.. KISAH SEORANG YANG MEMAYUNGI MU

Assalamualaikum

Ingatkah kita pada tragedi seorang budak perempuan yang dilanggar dan tidak di pedulikan orang lalu lalang di China???

sekarang aku nak share sesuatu yang berbeza


apa yang ampa leh katakan tentang gambaq pertama ini??? yap kelihatan seorang pengemis cacat yang berada di tengah jalan kebasahan di dalam hujan.. dan kelihatan beberapa orang turut berada di tempat kejadian.


gambaq ke dua, kelihatan seorang perempuan muda datang sambil membawa  payung... sekarang kita tengok apa yang terjadi.

























perasan tak ada seorang yang berdiri sambil tersenyum dan menangkap gambar









rela walaupun diri sendiri basah


















ramai lagi yang berpayung








aku rasa dia menangis












fakta, berapa ramai di luar sana yang mengaku diri itu baik tapi berapa yang sanggup lakukan perkara yang baik ini??? berapa ramai yang sanggup basahkan dirinya demi melindungi insan yang kita tak kenal tapi menolong atas dasar kemanusiaan??? ok lah aku touching petang ni..bye

sumber dari sini
p/s:oh ya header aku dah bertukar..terima kasih ayeem ayam 

Sunday, December 11, 2011

FAKTA AKU DAN ENCIK GUMUK

Assalamualaikum

entri pertama di bulan disember...

ok aku tau tajuk agak pelik .. saja aku nak share

1. setahun yang lepas aku langsung tak suka dia (ok dia yang ayat aku naaa)
2. dia 5 tahun lebih tua dari aku (dia 30 tahun..kehkehkeh)
3. merupakan senior sekolah yang aku tak sempat jumpa (aku darjah enam dia tingkatan 5.. erk leh kira senior x tu)
4. kami bertunang selepas 10 bulan bercinta (satnya hat ni)
5. sampai la ni aku masih ingat-ingat lupa no tepon dia..( hahahha aku bab2 nombor tepon memang lemah)

hahahah k bye

p/s: semalam aku p tengok ombak rindu..dapat seat depan..hentam ja la.... dan ENCIK GUMUK agak touching...hahahhahaha



untuk kamu- ost ombak rindu


Raut wajah...Mendamaikan...
Dan sesuci..Selembut hatimu..
Sinar mata...Mempersona...
Bagai gugur seluruh jantungku...

Aku Ingin engkau tahu...
Cinta aku satu...
Tercipta buat dirimu..
Hanya... Untuk kamu...


Aku ingin engkau tahu..
Cinta aku satu.....
Tercipta buat dirimu...
Hanya untuk kamu....


lagu ini sedap dan aku tak jemu-jemu dok dengar






Monday, November 28, 2011

CARA MEMBUAT COKLAT HOMEMADE YANG SEDAP

Assalamualaikum

entri lama yang baru dipost dan di upgrade semula


sapa yang tak suka coklat??? (yang jaga badan ja tak suka coklat ni..hahahha)

apa yang perlu ampa siapkan kalau nak wat coklat???

1. coklat yg khas untuk coklat..jangan guna coklat masakan...nanti x sedap selalunya aku guna coklat Beryl's.rasanya memang tidak mengecewakan


dark, white n milk

2. coco butter (yang ni aku tak buh pun)
3. pewarna yang dibenarkan (untuk kalau nak buh kaler2)
4. acuan, 
5.kuali, periuk (untuk double boiled kan)
6. kacang @kismis@ badam (untuk kita wat inti dia..ikot kesukaan)

cara-caranya:

1. didihkan air didalam periuk (selalunya aku guna periuk nasi yang lama) kemudian masukan periuk yang kecil serta kering di dalam periuk besar tadi
2. masukkan coklat kita tadi ke dalam periuk kecil (ikotlah berapa banyak kita nak...)
3. tunggu coklat itu cair (kalau kita nak masukkan coco butter time ni la kita masukkan skali)
4. sesetengah orang (aku lah tu..suka hancurkan badam dan masukkan ketika coklat cair)
5. dah cairkan...kita boleh masukkan ke dalam acuan yang kita pilih tadi (kalau tak terer ampa gunalah piping bag)
6. kalau tak mau ikot cara nombor 4, ampa masukkan dalam acuan pastu buh la inti tadi pon boleh cara tu...
7. sejokkan dan setelah itu keluarkan dari acuan dan boleh di makan...


selamat mencuba 

p/s:kalo nak wat kaler2..guna kan white coklat..buat kaedah yang sama, cuma sejokkan dahulu yang lapisan bawah baru tuang satu lapisan kat atas. ikotlah yang mana dulu..(kaler dulu ka hitam dulu ka)


ni coklat aku wat time tunang haritu



k bye

Wednesday, November 23, 2011

CHEEZY KINI DARI DAPUR ANDA DENGAN CHEESE POWDER

Assalamualaikum


Wah.. sedapkan..sapa yang kata tak sedap aku tak tahu lah.. tapi kalo kita nak makan..kita terpaksa ke KFC. Dah tu beberapa keping ja..mahal pulak.. Kadang-kadang kita terpaksa melupakan kerana malas nak kuar akibat jauh Tapi kini kita boleh milikinya tanpa perlu berbelanja lebih...  kerana

200gram
serbuk cheese ini boleh menghasilkan keju sebijik macam KFC cheeezy wedges tu.. aku menjual untuk 200g RM13.00 sahaja. jangan ampa tengok 200g tu rasa sikit. sebenarnya untuk sepinggan cheese ampa hanya perlukan 3 camca serbuk ini dan mencampurkannya dengan sedikit air panas sahaja. selepas masukkan air panas ampa kacaulah sampai likat.. senang sahaja. owh ya..keju ini juga lazat dicicah dengan naget, masukkan dalam bege, sandwich or apa saja (adik aku guna cicah dengan karipap.. ada patot  =_=")

kalau rasa berminat sila email aku di farishaidayu_86@yahoo.com ya

"RASA SEKALI PASTI HENDAK LAGI"

k bye

p/s: nanti aku ingat nak bagi free la kalo aku wat GA.. ada orang berminat tak??

Monday, November 14, 2011

TELAH TUKAR STATUS

Assalamualaikum..

entri pertama di bulan november.. lama sungguh aku x update

kisah yang aku nak kongsi adalah



ya...betoi..aku sudah bergelar tunangan encik gumuk tersayang...dalam pic tu tok encik gumuk yang sarungkan.... alhamdullilah.. pada 7.11.2011 aku telah selamat di ikatkan..kehkehkeh....

sebelum majlis tu pening kepala aku nak pakai tudung camna..buat baju camna.. tapi masalah tu dapat di settlekan sebab aku ada kawan yg baik tolong wat baju aku...tudung aku p cari tudung ct.. mahai nak mampus... rm60..terketaq2 gak la aku nak bayaq... heran tol camna orang leh beli ratus2...

antara gambaq2 aku bertunang




dengan adik mak andam
nebes pas sarung cincin...tapi leh posing lagi


pic ngn mak andam.. mak andam pon cantik kau jah


puas aku control x bagi cengey


abis ja majlis..kawan-kawan aku mai..aku paksa depa ikot aku p belakang umah ambik gambaq..  untungnya aku ni..rumah kat rel ketapi..apa lagi..outdoor sakan la..hahahhaha


pic mahai.. penat tunggu ketapi mai

3 dara pingitan

abaikan baju biru tu

sportingkan kawan2 aku

ok aku gumuk

tudung sampai nak tutup mata

arghh pipi gumuk

yg tengah tu pemalu tapi nak ambik gambaq sporting

baling bunga

aku x larat nak bangun dah..hahha

3 jejaka 

Add caption








kasot dah ilang



Add caption
pic kegemaran
yang tengah tu adik aku


ok last but not least (betoi dak aku cakap omputeh ni)

tadaaaaa



hahahha... semoga hubungan yang diikat ini direstui yang maha esa..supaya cinta kami hingga ke syurga..

amin...


p/s:oh ya 2 ari sebelum majlis..baju aku x muat,,kena alter len..hahhaha...makin gumuk... makin bahagia...alhamdullilah...

k bye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...