There was an error in this gadget

KAKI BLOG TERHEBAT




Jaminan 200% Blog Yang Boleh Dilayari Semua Lapisan..Amaran!!!Setiap Yang Terkandung Disini Tiada Niat Untuk Menyinggung Sesiapa.... Kalo Suka Mari La Kita Berfolow-Molow..ekekekke


Saturday, May 14, 2011

MARI MEMBUAT BELOG - ENTRI KHAS UNTUK CIK SAL

Assalamualaikum..
sekali lagi aku wat entri untuk hari ini.muhahahahah..
ok entri ini khas untuk cik sal kita...
mula2 cik sal pergi ke www.blogspot.com kemudian akan kuar paparan macam ini

mesti akan kuar mcm ni

pastu kat bawah dia kata sapa x dak kena wat kan..so ambik get started tu.. kemudian akan kuar form.. isi la apa yang dia nak kemudian kat bawah tu akan ada butang continue

klik sahaja

kemudian akan kuar paparan macam ni pulak

klik gambar untuk paparan lebih jelas
ok bila kita klik kat design tu akan kuar paparan macam ni plak



klik gambaq untuk paparan lebih jelas

macam kat cini jadi wana hitam sebab ayu pilih background itam.. sal klik ja..main2 pilih mana yang suka...bila dah berkenan save..dak pon tekan preview dulu..

bila kita klik edit kita leh tulis apa kita nak untuk gadget2 tu

kalo dah berkenan preview dulu dan lihat hasilnya mungkin jadi atau pon x k..ni contoh belog ayu

x cantik mana pon

untuk sal selamat mencuba dan menerokai dunia belog...ayu x pandai sangat nak terang..ayu masih mencuba..kalo x paham tanya la naaa..pastu cari gak contoh2 belog kat google..mesti  banyak  yang membantu..contoh cara nak wat tulisan bergerak, tambah gadget, cara wat header dan macam2..nanti dah ada belog jgn lupa follow ayu na..heheheheheh..

k bye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...