There was an error in this gadget

KAKI BLOG TERHEBAT




Jaminan 200% Blog Yang Boleh Dilayari Semua Lapisan..Amaran!!!Setiap Yang Terkandung Disini Tiada Niat Untuk Menyinggung Sesiapa.... Kalo Suka Mari La Kita Berfolow-Molow..ekekekke


Saturday, August 6, 2011

BERPUASA DAN BERSAHUR DI RUMAH MAMA MEMANG TERBAIK

Assalamualaikum

alhamdullillah..dah masuk hari ke enam umat islam berpuasa..dan malam ni merupakan hari kedua aku berbuka puasa di rumah dan akan bersahur..cian kan orang lain sambut lama dah..aku baru boleh balik kampung.huhuhu..apa yang best berpuasa dan bersahur di kampung ya???meh aku habaq

pertama..mestilah syok sebab bersama family tersayang kan.hehehhehe...aku ni start dari 18 asyik berpuasa di perantauan ja..cian..anak terbuang..huhuhu tapi part yang paling syok bila dapat pulang ke rumah

dan itu adalah sebab ke dua. makanan tak payah cita la..memang heaven gila.punya banyak.hahahaha..contoh kemarin bila aku sampai ja ke rumah..tengok2 makanan punya la banyak..rendang hati..rendang daging.ayam goreng tepong..acar buah..apa lagi tak tau.memang banyak la..hahahah..terasa diri ini di sayangi sangat.. sangat..hahah tetiba ja aku ni wat gedik

hari ini pulak ENCIK GUMUK sayang pulang juga..apa lagi kami ke bazar..dan aku dengan rilex kata kat PUAN ZAITON iaitu mama aku..hari ini tak payah masak..cek p bazar..ngan komie dan habuannya...ayam percik,.ayam golek..daging bakar..soto..sayur keladi..daging masak ros..ayaq teh bunga..hahaha..tak muat tangan,,dan ENCIK GUMUK pon tak mau mengalah..beli macam2..penuh raga moto...aku sampai kena pegang la..ish3

owh lupa..kampung aku ni masih mengamalkan gendang soq..iaitu waktu sahur akan ada budak-budak remaja yang akan memukul gendang (padahal depa pukui timba ja..hahahah) masuk ke dalam kampung..ikot lorong2 rumah dan akan kejutkan orang..selagi tuan rumah tak buka lampu selagi tu depa akan pukui..tapi aku sampai sekarang belom pernah tengok sapa yang ketuk..sebab aku malas nak buka pintu..heheheh...aku berazam malam ni aku nak tangkap pic depa..jadi ka tak kita tunggu..


sekadar gambaq hiasan


k bye

2 comments:

safiah sokher said...

wow,syok nye ada gendang bagai.tak pernah rasa benda tu.Accept kat hostel.Tapi bukan pakai pakai gendang,ketuk hanger kat loker besi.oucccchhhh geram!

CIK AYU ARIFFIN said...

haahah..cam warden ka..anyway thz coz komen ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...